Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Korčok:SR budeme vo svete prezentovať publikáciou Slovensko v obrazoch

Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Ivan Korčok, archívna snímka. Foto: TASR - Martin Baumann

Publikáciu o dielach slovenských umelcov zostavili Alexandra Homoľová, Alexandra Kusá, Pavlína S. Morháčová.

Bratislava 18. novembra (TASR) – SR budeme vo svete prezentovať publikáciou Slovensko v obrazoch Slovenskej národnej galérie (SNG). Uviedol to vo štvrtok minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Ivan Korčok (nominant SaS) počas predstavenia publikácie. TASR o tom informovali z komunikačného odboru rezortu slovenskej diplomacie.

"Som veľmi rád, že som dnes mohol spoločne s generálnou riaditeľkou SNG Alexandrou Kusou uviesť do života publikáciu, ktorá vznikla z môjho podnetu," uviedol Korčok. Reprezentatívnu publikáciu šéf slovenskej diplomacie predstavil spolu s generálnou riaditeľkou SNG v priestoroch Knižnice Kornela a Nade Földváriovcov.

"Je to kniha o Slovensku, ktorá cez 400 diel od 145 umelcov rozpráva náš príbeh prostredníctvom umenia. Je tiež zhmotnením mojej snahy, aby naša diplomacia intenzívnejšie prezentovala Slovensko cez kultúru a umenie. Dlhodobo som si uvedomoval absenciu takejto publikácie a o to viac ma teší, že sme tento projekt mohli zrealizovať spolu so Slovenskou národnou galériou," povedal Korčok. Ako dodal, knihu budú postupne expedovať na naše veľvyslanectvá po celom svete, aby sa dostala do rúk slovenských partnerov. "Verím, že aj cez ňu vzbudíme záujem o našu krajinu," dodal šéf slovenskej diplomacie.

Publikáciu o dielach slovenských umelcov zostavili Alexandra Homoľová, Alexandra Kusá, Pavlína S. Morháčová.