Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

P. Kostka odmieta Beblavého vyjadrenia, označil ich za súčasť kampane

Miroslav Beblavý Foto: TASR/Martin Baumann

Klinika nikdy neobdržala od VšZP objemy finančných prostriedkov, ako ich uvádza poslanec Beblavý, reagoval v stanovisku jej majiteľ Pavol Kostka.

Bratislava 2. februára (TASR) - Klinika Kostka odmietla dnešné vyjadrenia podpredsedu mimoparlamentnej #Siete Miroslava Beblavého, ktorý spochybnil jej zazmluvnenie zo strany štátnej Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VšZP). "Pokiaľ bude M. Beblavý vo svojich nezmyselných a nepravdivých útokoch pokračovať, klinika pristúpi k súdnej ochrane svojho dobrého mena," reagoval v stanovisku jej majiteľ Pavol Kostka.



Prezentované údaje o hospodárení kliniky označil za nepravdivé. "Klinika nikdy neobdržala od VšZP objemy finančných prostriedkov, ako ich uvádza poslanec Beblavý. Klinika Kostka žiada uvedeného poslanca, aby prestal očierňovať kliniku v rámci predvolebnej kampane, s ktorou klinika nemá nič spoločné," uviedol Kostka. Odmietol, že by mali privilegovaných pacientov, ako naznačoval Beblavý.

Klinika uzavrela podľa jeho slov zmluvu s VšZP v roku 2011. "V súvislosti s pilotným projektom Znižovanie medikamentóznej záťaže pacientov s chronickým bolestivým syndrómom vtedajší riaditeľ Marian Faktor schválil pre túto kliniku špeciálny kód na jednotkovú cenu. Nárast objemu prostriedkov preplácaných poisťovňou súvisel s rastom počtu pacientov," doplnil Kostka.

Vlani v decembri došlo k zrušeniu špeciálneho kódu a jeho zníženiu na rovnakú úroveň s ostatnými zariadeniami podobného typu, poukázal. V súčasnosti eviduje klinika vo svojom systéme približne 45.000 pacientov a zamestnáva 200 ľudí.