Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Kovařík: Zadržanie Petra P. ukazuje, že NAKA koná v prospech Slovákov

Na snímke prezident Policajného zboru SR Peter Kovaří. Foto: TASR – Jakub Kotian

Ako ďalej povedal, je rád, že sa policajtom NAKA podarilo ustáliť informácie o mieste, kde sa Peter P. nachádzal a môžu s ním pokračovať v začatých procesných úkonoch.

Bratislava 13. augusta (TASR) - Zadržanie podnikateľa Petra P. podľa prezidenta Policajného zboru Petra Kovaříka jasne ukazuje, že príslušníci Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) konajú zákonne v prospech občanov SR. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

"Policajti Národnej kriminálnej agentúry opäť dokázali, že si zaslúžia oslovenie elitná jednotka. Realizácia ich poslednej akcie bola dôkazom vysokej profesionality, vďaka ktorej sa vyšetrovateľ NAKA posunie v objasňovaní závažnej ekonomickej trestnej činnosti poškodzujúcej štátny rozpočet, na ktorý sa všetci skladáme svojimi daňami," uviedol policajný šéf.

Ako ďalej povedal, je rád, že sa policajtom NAKA podarilo ustáliť informácie o mieste, kde sa Peter P. nachádzal a môžu s ním pokračovať v začatých procesných úkonoch. Obvinený sa podľa jeho slov od začiatku vyšetrovania na NAKA dostavoval na predvolania až do zásahu Úradom inšpekčnej služby Ministerstva vnútra (UIS MV) SR.

Kovařík však zdôraznil, že vyšetrovateľka UIS MV SR svojím neprofesionálnym prístupom zmarila vyšetrovanie nielen sebe, ale výrazne skomplikovala rozpracovaný prípad aj vyšetrovateľovi NAKA. "Som kritizovaný, že som mal zmariť akciu UIS MV SR, odmietam tieto tvrdenia a dokážem to aj pred orgánmi činnými v trestnom konaní," uzavrel policajný prezident.