Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Slovensko

Krajcer je stále v hre o predsedu Bratislavského samosprávneho kraja

Daniel Krajcer Foto: TASR/Martin Baumann

Strany KDH, SDKÚ-DS, Most-Híd sa zatiaľ predbežne zhodli, že za šéfa kraja chcú navrhnúť predsedu SDKÚ-DS Pavla Freša.

Bratislava 24. marca (TASR) - Pravica sa stále nedohodla na spoločnom postupe vo voľbách v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK). Rokovať o dohode má opäť v pondelok 25. marca. Juraj Miškov zo SaS nevylučuje, že k celkovej dohode napriek snahe strán napokon nemusí dôjsť. V takom prípade by SaS mohla nasadiť do boja o kreslo šéfa kraja Daniela Krajcera.

"Daniel Krajcer je stále v hre," povedal Miškov pre TASR. Dodal, že ak k dohode pravice v BSK nedôjde, bude ho to mrzieť. "Bude mi to veľmi ľúto, ale keď to nejde, tak to nejde," poznamenal. Miškov pripomenul, že rokovania prebiehajú už od novembra minulého roka a on si nevie predstaviť ďalšie naťahovanie. Pripúšťa, že niekto asi v skutočnosti nemá záujem dohodnúť sa.

Dohodu naďalej brzdia počty poslancov na spoločnej kandidačnej listine pravice. Strany KDH, SDKÚ-DS, Most-Híd sa zatiaľ predbežne zhodli, že za šéfa kraja chcú navrhnúť predsedu SDKÚ-DS Pavla Freša. Zdôrazňujú však, že kým nie je dohodnuté všetko, nie je dohodnuté nič. Ak teda k celkovej dohode nedôjde, Frešo nemusí mať podporu všetkých pravicových strán a SaS môže prísť s Krajcerom.

Miškov už nedávno pre TASR povedal, že "kľúč k finálnej dohode na stredopravej koalícii v Bratislavskom kraji je v rukách KDH". To podľa viacerých predstaviteľov pravice platí naďalej. Väčšina strán s návrhom počtov poslancov vraj súhlasí. Voľby do vyšších územných celkov sa uskutočnia na jeseň tohto roku.