Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Krajčí: Zásah v Pente potvrdil, že trh zdravotníctva bol deformovaný

Na archívnej snímke minister zdravotníctva SR Marek Krajčí. Foto: TASR Pavel Neubauer

Minister predpokladá, že orgány činné v trestnom konaní určite majú dôkazy o korupcii, keďže vykonali raziu.

Bratislava 2. decembra (TASR) – Utorkový (1. 12.) zásah polície v sídle Penty je podľa ministra zdravotníctva Mareka Krajčího (OĽANO) potvrdením toho, že trh zdravotníctva na Slovensku bol veľmi deformovaný. Povedal to v stredu po rokovaní vlády.



"Do veľkej miery bol deformovaný oligarchami, ktorí podnikajú v zdravotníctve na Slovensku a ktorí sa znížili k praktikám korupcie a spolupracovali s vysokými štátnymi predstaviteľmi pre biznis v zdravotníctve," dodal šéf rezortu zdravotníctva. Predpokladá, že orgány činné v trestnom konaní určite majú dôkazy o korupcii, keďže vykonali raziu. Krajčí verí, že vláde sa bude aj naďalej dariť "čistiť".

V bratislavskom Digital Parku, kde sídli Penta, zasahovali v utorok ozbrojení policajti. Jaroslava H. zadržali a obvinili z korupcie a legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Finančná skupina zásah považuje za neprimeraný a neopodstatnený. Malo ísť o zásah v súvislosti s kauzou Gorila. Jaroslav H. sa v stredu vzdal všetkých výkonných funkcií v Pente, obvinenia odmieta a mieni sa brániť.