Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Slovensko

Krajčí zvolal mimoriadny zdravotnícky výbor k plánu obnovy na štvrtok

Na archívnej snímke Marek Krajčí. Foto: TASR – Jaroslav Novák

Poslankyňa za SaS Jana Bittó Cigániková upozornila na ohrozenie financií v súvislosti s výstavbou bratislavskej Nemocnice Rázsochy.

Bratislava 12. apríla (TASR) - Mimoriadne rokovanie Výboru Národnej rady (NR) SR pre zdravotníctvo zasadne vo štvrtok (13. 4.) o 14.00 h. Predseda výboru Marek Krajčí (OĽANO) ho zvolal na žiadosť opozičnej SaS. Témou má byť rozdelenie finančných prostriedkov z plánu obnovy a odolnosti pre nemocnice i stav napĺňania hlavných míľnikov projektu Nemocnice Rázsochy.

"Predseda výboru Marek Krajčí zvolal zdravotnícky výbor na štvrtok o 14.00 h aj za účasti povereného predsedu vlády SR Eduarda Hegera a zástupcu Národnej implementačnej a koordinačnej autority (NIKA) z úradu vlády," uviedol pre TASR hovorca OĽANO Matúš Bystriansky.

Poslankyňa za SaS Jana Bittó Cigániková upozornila na ohrozenie financií v súvislosti s výstavbou bratislavskej Nemocnice Rázsochy. Dočasne poverenej vláde vyčíta "váhavosť" v otázke financovania modernizácie slovenského zdravotníctva. Hovorí o podozreniach, že sa míľniky plánu obnovy a odolnosti v prípade nemocnice Rázsochy nestihnú, keďže v mnohých oblastiach už dnes meškajú.