Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Slovensko

Kraje podľa Viskupiča výdavky na sociálne služby neznižujú

Na snímke predseda SK8 Jozef Viskupič počas brífingu s novinármi po zasadnutí Ústredného krízového štábu v súvislosti s vývojom situácie ohľadom nového koronavírusu 14. júla 2020 v Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

Szalay v pondelok uviedol, že vyššie územné celky, obce a mestá, v čase krízy spôsobenej novým koronavírusom nariaďujú poskytovateľom sociálnych služieb znižovať výdavky na prevádzku.

Trnava 10. augusta (TASR) – Združenie samosprávnych krajov SK8 odmieta, že by vyššie územné celky nariaďovali poskytovateľom sociálnych služieb znižovať výdavky na prevádzku o desať percent a prepúšťať zamestnancov. Reaguje tým na vyhlásenie predsedu Slovenského odborového zväzu zdravotníctva a sociálnych služieb Antona Szalaya. Informoval o tom predseda SK8 a predseda Trnavského samosprávneho kraja Jozef Viskupič.

Szalay v pondelok uviedol, že vyššie územné celky, obce a mestá, v čase krízy spôsobenej novým koronavírusom nariaďujú poskytovateľom sociálnych služieb znižovať výdavky na prevádzku a tiež bezodkladne znižovať počty zamestnancov o desať percent.

"Samosprávne kraje sa od medializovaných tvrdení dištancujú a nevedia, z čoho pri nich pán Szalay čerpal. Kraje žiadne kroky smerujúce k znižovaniu výdavkov či počtu zamestnancov neplánujú, a určite nie v oblasti sociálnej starostlivosti," upozornil Viskupič. Naopak, kraje podľa neho vývoj situácie pozorne sledujú a dôsledne sa pripravujú na druhú vlnu pandémie ochorenia COVID-19.