Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Krajniak: S Mikulcom nie sme spokojní, no počkáme na kroky šéfa PZ

Na snímke minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak, foto z archívu. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Juraj Blanár neverí postoju hnutia Sme rodina. Tvrdí, že nič na obhajobu Miklca nepovedali, a napriek tomu ho podržali vo funkcii.

Bratislava 26. septembra (TASR) - S prácou ministra vnútra SR Romana Mikulca (OĽANO) hnutie Sme rodina nie je spokojné, v prípade otázky jeho odvolávania si však chce počkať na to, či situáciu v polícii dokáže stabilizovať nový prezident Policajného zboru (PZ) Štefan Hamran. V diskusnej relácii televízie TA3 V politike to uviedol minister práce, sociálnych vecí a rodiny a podpredseda hnutia Sme rodina Milan Krajniak.

"V prípade, že sa súčasná situácia nezmení, budeme otázku zotrvania ministra vo funkcii otvárať tam, kde to máme urobiť, teda na koaličnom rokovaní," dodal.

Spoludiskutujúci podpredseda parlamentu a podpredseda strany Smer-SD Juraj Blanár je presvedčený o opodstatnenosti požiadavky odvolať ministra vnútra SR – poukazuje na dianie v rezorte a polícii i podozrenia z manipulácie vyšetrovaní a korupčného správania ministra. Postoju Sme rodina v tomto prípade nemožno veriť. "Nepovedali ste nič na obhajobu Mikulca, napriek tomu ste ho podržali vo funkcii," upozornil.
Na archívnej snímke Juraj Blanár.
Foto: TASR - Jakub Kotian

V diskusii Blanár viackrát odmietol komentovať vyhlásenia straníckeho lídra Roberta Fica, v prípade výroku, že "je lepšie byť mafiánom ako plagiátorom" upozornil, že poukazovanie na túto vetu je vytrhávaním z kontextu. "Je potrebné si uvedomiť, že tie slová boli vyslovené v slovnej prestrelke a napätej situácii, ktorú svojím správaním inicioval minister financií Igor Matovič (OĽANO)," povedal Blanár, presvedčený, že líder OĽANO porušil rokovací poriadok a predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) ho mal na to upozorniť. Krajniak si, naopak, myslí, že Matovič iba využil rokovací poriadok, ktorý bol schválený za vlády Smeru-SD. "Mali ste ho lepšie pripraviť," odkázal.

Na otázku, či si obaja vedia predstaviť spoluprácu oboch subjektov v budúcnosti, Blanár povedal, že táto otázka bude relevantná až potom, keď ľudia rozhodnú vo voľbách. Krajniak priamo povedal, že si so Smerom predstaviť spoluprácu nevie. "Aj táto diskusia ukazuje, prečo," povedal.