Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Krajniak: Sme rodina nemá výhrady k súdnej mape

Na snímke minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Milan Krajniak (Sme rodina) počas brífingu pred začiatkom rokovania 73. schôdze vlády SR v Bratislave 30. marca 2022. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Nemáme problém, aby boli štyri krajské súdy, pre nás je podstatné, aby boli zachované Krajské súdy v Bratislave, Banskej Bystrici a Košiciach, dodal o postoji hnutia.

Bratislava 30. marca (TASR) - Sme rodina nemá výhrady k predloženému návrhu súdnej mapy, na problémové body, ktoré oddialili rokovanie o reforme súdnictva v parlamente, je potrebné pýtať sa ďalších koaličných strán. Pred stredajším rokovaním vlády to uviedol minister práce, sociálnych vecí a rodiny a podpredseda hnutia Sme rodina Milan Krajniak.

"Vo všetkých bodoch, ktoré boli pre nás podstatné - rozmiestnenie okresných súdov, pôsobnosť krajských súdov i otázka mestského súdu v Bratislave - sme dospeli k dohode s rezortom spravodlivosti, k predloženému návrhu preto nemáme výhrady,“ povedal. Priznal, že sa debatuje aj o prípadom Krajskom súde v Žiline. "Nemáme problém, aby boli štyri krajské súdy, pre nás je podstatné, aby boli zachované Krajské súdy v Bratislave, Banskej Bystrici a Košiciach,“ dodal o postoji hnutia.



Krajniak ďalej potvrdil, že Sme rodina nebude hlasovať za odvolanie ministra vnútra Romana Mikulca (OĽANO). Uviedol, že akceptoval vysvetlenia ministerstva, týkajúce sa sporných otázok pri manažmente utečeneckej krízy a angažovaní súkromných firiem. "Nemyslím si, že by tam došlo k porušeniu zákona či predraženiu zákazky,“ dodal k zmluve, ktorú rezort vnútra v tejto súvislosti podpísal.

Návrh súdnej mapy i stavebné zákony sa presúvajú na ďalšiu riadnu schôdzu Národnej rady (NR) SR, ktorá sa má začať 26. apríla. Rozhodli o tom v stredu poslanci NR SR na návrh koaličných klubov. V stredu sa má uskutočniť aj mimoriadna schôdza k odvolávaniu Mikulca. Inicioval ju Smer-SD.