Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Krajniak: Sme rodina za reformu zdravotníctva na vláde nezahlasovala

Na archívnej snímke minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Milan Krajniak (Sme rodina). Foto: TASR - Martin Baumann

Musíme sa pohnúť ďalej. Optimalizácia nemocníc je podmienkou, aby sme mohli obdržať peniaze z plánu obnovy na zdravotníctvo, povedal Sulík.

Bratislava 29. septembra (TASR) - Za reformu zdravotníctva nezahlasovali na stredajšej vláde ministri za Sme rodina. Po rokovaní to potvrdil minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak (Sme rodina). Šéf rezortu hospodárstva Richard Sulík (SaS) je rád, že reforma prešla.

S reformou nemocníc nominanti Sme rodina zatiaľ nesúhlasili. Dôvodom má podľa Krajniak byť to, že nie je na 100 percent garantované, že nebudú rušené žiadne nemocnice. "Nie je to otázka nedôvery, no chceme si byť 100-percentne istí, že k žiadnemu rušeniu nemocníc nepríde," poznamenal.

Sulík tvrdí, že k reforme majú nejaké pripomienky, ktoré chcú potom zapracovať v Národnej rade SR. "Musíme sa pohnúť ďalej. Optimalizácia nemocníc je podmienkou, aby sme mohli obdržať peniaze z plánu obnovy na zdravotníctvo," povedal Sulík.

Vláda v stredu schválila reformu zdravotníctva. Nemocnice sa tak majú rozdeliť na viacero úrovní. Optimalizácia siete nemocníc je súčasťou rozsiahlejšieho balíka reforiem, ktoré budú hneď po jej prijatí nasledovať. Sú na ňu naviazané historicky najväčšie investičné prostriedky vo výške jednej miliardy eur.