Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Krajský súd v Bratislave stále ešte nemá sťažnosť exministra Pavla R.

Na archívnej snímke uprostred bývalý riaditeľ televízie Markíza a exminister hospodárstva SR Pavol R. odchádza eskortovaný z Okresného súdu Bratislava II vo štvrtok 26. októbra 2017 v Bratislave. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Sudca Okresného súdu Bratislava II 26. októbra rozhodol, že exminister Pavol R. bude stíhaný väzobne, a teda zostáva za mrežami.

Bratislava 10. novembra (TASR) - Krajský súd v Bratislave zatiaľ stále neeviduje postúpenie sťažnosti vo veci obvineného exministra Pavla R. voči rozhodnutiu nižšieho súdu, ktorý ho nedávno vzal do väzby.

„Okresný súd Bratislava II v predmetnej veci nemá ešte k dispozícii doručenku o vykázaní doručenia uznesenia Okresného súdu Bratislava II zo dňa 26. októbra o vzatí do väzby u jedného z obhajcov obvineného. Z tohto dôvodu zatiaľ nemôže predmetnú vec predložiť odvolaciemu súdu," uviedol v piatok pre TASR hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.



Sudca Okresného súdu Bratislava II 26. októbra rozhodol, že exminister Pavol R. bude stíhaný väzobne, a teda zostáva za mrežami. TASR o tom vtedy informoval Adamčiak. O vzatí do väzby sa rozhodovalo na neverejnom zasadnutí a novinári nemali prístup do budovy súdu.



Portál sme.sk priniesol 23. októbra informáciu, že vyšetrovanie sa začalo na základe trestného oznámenia bývalého šéfa banskobystrického podsvetia Mikuláša Černáka, ktorý si už za iné vraždy odpykáva doživotný trest.

Pavol R. mal byť podľa portálu podozrivý z toho, že si v roku 1997 v podsvetí objednal vraždu svojej vtedajšej spoločníčky Sylvie Volzovej.