Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Kresťania su najviac prenasledovanou náboženskou menšinou, tvrdí ACN

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Pri príležitosti 30. výročia Nežnej revolúcie je podľa ACN Slovensko čas upriamiť pozornosť na tých, ktorí slobodu stále nemajú.

Bratislava 17. novembra (TASR) - Kresťania sú najviac prenasledovanou náboženskou menšinou na svete, upozorňuje na to pápežská nadácia ACN Slovensko. Poukázať na tento problém má Týždeň pomoci prenasledovaným kresťanom. TASR o tom informoval Dominik Harman z pápežskej nadácie ACN Slovensko.

Pri príležitosti 30. výročia Nežnej revolúcie je podľa ACN Slovensko čas upriamiť pozornosť na tých, ktorí slobodu stále nemajú. "Uplynulo už 30 rokov, odkedy sa nemusíme báť prenasledovania alebo diskriminácie pre svoju vieru. Môžeme chodiť do kostola, verejne sa modliť, hovoriť o viere v Boha a snažiť sa ukázať krásu viery aj v spoločnosti. Žiaľ, nie všetci bratia a sestry vo svete majú takéto šťastie," povedal riaditeľ ACN Slovensko Miroslav Dzurech.

Práve 17. novembrom je ohraničený začiatok Týždňa pomoci prenasledovaným kresťanom 2019. Počas neho sa uskutoční na celom Slovensku viacero aktivít a do života sa bude uvádzať aj publikácia o prenasledovaných kresťanoch s názvom Trpiaci a zabudnutí. Na Slovensko príde pri príležitosti prvého ročníka Týždňa pomoci prenasledovaným kresťanov Emmanuel Yousaf z Pakistanu, kde pôsobí ako národný riaditeľ Katolíckej komisie pre spravodlivosť a mier.

V stredu 20. novembra, v rámci Týždňa pomoci prenasledovaným kresťanom, budú viaceré budovy po celom Slovensku nasvietené načerveno. Červená farba symbolizuje súdržnosť s prenasledovanými pre svoju vieru po celom svete. "Červená streda pripomenie širokej verejnosti, že tematiku prenasledovania kresťanov pre vieru musíme brať vážne," dodal Dzurech.