Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Kresťanská únia ďakuje voličom F. Mikloška

Na archívnej snímke František Mikloško. Foto: TASR/Jakub Kotian

Do druhého kola prezidentských volieb postúpili Zuzana Čaputová, ktorá získala 40,57 percenta hlasov a Maroš Šefčovič so ziskom 18,66 percenta hlasov.

Bratislava 18. marca (TASR) - Mimoparlamentná Kresťanská únia ďakuje všetkým voličom Františka Mikloška za ich podporu. Mikloško podľa strany predstavil v prezidentských voľbách dôstojnú alternatívu. Informoval o tom predstaviteľ strany a poslanec europarlamentu Branislav Škripek.

"Vďaka ich hlasu sa Františkova kandidatúra stala zmysluplným vyjadrením skutočnej kresťanskej demokracie, ktorá stojí vo verejnom živote vždy na strane slobody, zodpovednosti a kresťanských hodnôt," uviedol Škripek.

Škripek ďakuje Mikloškovi aj za jeho odhodlanie bojovať za tieto ideály až do konca. "V prvom kole prezidentských volieb predstavil dôstojnú alternatívu, s ktorou sa mohli voliči stotožniť bez kompromisov a otáznikov vo svedomí," uzavrel.

Do druhého kola prezidentských volieb postúpili Zuzana Čaputová, ktorá získala 40,57 percenta hlasov a Maroš Šefčovič so ziskom 18,66 percenta hlasov. Volebná účasť dosiahla 48,74 percenta, čo je 2.158.859 voličov. Druhé kolo prezidentských volieb sa uskutoční 30. marca.