Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Krízový štáb sa má zaoberať situáciou v nemocniciach

Na archívnej snímke minister zdravotníctva SR Vladimír Lengvarský (nominant OĽaNO). Foto: TASR – Jaroslav Novák

Konzílium odborníkov navrhuje v reakcii na zhoršujúcu sa epidemiologickú situáciu napríklad obmedziť pohyb neočkovaných proti ochoreniu COVID-19 v čiernych okresoch.

Bratislava 5. novembra (TASR) - Krízový štáb, ktorý v piatok večer mimoriadne zasadá vo vládnom hoteli Bôrik, sa bude zaoberať "akútnou" situáciou v nemocniciach. Pred jeho začiatkom to ozrejmil generálny tajomník služobného úradu ministerstva zdravotníctva Peter Ferjančík.

"Hlavným programom bude akútna situácia v nemocniciach. Nastali komplikácie, ktoré musíme okamžite riešiť," povedal Ferjančík. Nemocnice sú podľa jeho slov preplnené a pacientov musia prevážať. Viac informácií má poskytnúť po zasadnutí.

Krízový štáb mimoriadne zasadá na základe požiadavky ministerstva zdravotníctva. Štátny tajomník rezortu diplomacie Martin Klus pred zasadnutím informáciu o presnom programe nemal. Očakáva však diskusiu o aktuálnej epidemiologickej situácii a potrebných opatreniach.

Konzílium odborníkov navrhuje v reakcii na zhoršujúcu sa epidemiologickú situáciu napríklad obmedziť pohyb neočkovaných proti ochoreniu COVID-19 v čiernych okresoch. Zároveň chcú zvýhodniť očkovaných. V červenej a horšej farbe okresu by sa mal podľa odborníkov vyžadovať od zamestnancov test, potvrdenie o očkovaní alebo prekonaní ochorenia.