Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Krúpa:Návrh o znížení trestov za držanie drog vrátime na prepracovanie

Na archívnej snímke predseda výboru Juraj Krúpa (OĽaNO). Foto: TASR Jakub Kotian

Pčolinskému a jeho kolegom zo Sme rodina prekáža, že novela by mala znížiť tresty aj za užívanie tvrdých drog, nielen za marihuanu. Podobné výhrady mali aj niektorí poslanci za OĽANO.

Bratislava 26. novembra (TASR) - Návrh novely Trestného zákona, ktorou sa majú znížiť tresty za držanie drog na vlastnú spotrebu, majú predkladatelia vrátiť na dopracovanie. Poslancov Národnej rady (NR) SR o tom počas diskusie k návrhu informoval jeden z predkladateľov Juraj Krúpa (OĽANO). Novelu navrhoval stiahnuť aj šéf poslaneckého klubu Sme rodina Peter Pčolinský.

"Vzhľadom na vývoj diskusie a vnímanie tejto problematiky, ktorá prerastá až do paniky a hysterických záchvatov, sme sa rozhodli, že tento návrh vrátime na prepracovanie," uviedol Krúpa.

Podpredseda NR SR Juraj Blanár (Smer-SD) reagoval, že o tomto návrhu bude potrebné hlasovať. Rovnako budú poslanci hlasovať aj o návrhu Pčolinského. Podľa rokovacieho poriadku však o návrhoch nemohli poslanci rokovať, kým sa neukončí diskusia k novele. Poslanci sa preto z diskusie odhlásili a o návrhoch o stiahnutí novely majú poslanci hlasovať až v utorok (30. 11.).

Pčolinskému a jeho kolegom zo Sme rodina prekáža, že novela by mala znížiť tresty aj za užívanie tvrdých drog, nielen za marihuanu. Podobné výhrady mali aj niektorí poslanci za OĽANO. Jeden z predkladateľov novely Kristián Čekovský (OĽANO) reagoval, že odborníci neodporúčajú vyňať jednu drogu a za ňu znížiť tresty.