Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 26. máj 2024Meniny má Dušan
< sekcia Slovensko

KŠNS vyzýva verejnosť k zodpovednosti, vzájomnej solidarite a pomoci

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Krízový štáb neziskového sektora bol založený Komorou mimovládnych neziskových organizácií (MNO) pri Rade vlády SR pre MNO počas prvej vlny pandémie ochorenia COVID-19.

Bratislava 23. októbra (TASR) - Zástupcovia Krízového štábu neziskového sektora (KŠNS) vyzývajú verejnosť v čase pandémie nového koronavírusu k zodpovednosti, rozvahe, vzájomnej solidarite a pomoci. Štátu ponúkajú pomoc so zdravotníckymi zariadeniami či prevádzkou krízových liniek pomoci. Vyplýva to z vyhlásenia KŠNS.

"Situácia, do ktorej sa naša spoločnosť dostala, je náročná a jej riešenie bude potrebovať veľkú mieru dôvery a vzájomného rešpektu. Veríme však, že spoločnými silami túto situáciu zvládneme. Neziskový sektor sa v ťažkých časoch vždy postavil na stranu správnych riešení a urobí tak aj tentoraz," píše sa vo vyhlásení.

Štáb vyzýva verejnosť k spolupráci so štátom či samosprávou aj pri zabezpečovaní testovania. "Ak máte možnosť osloviť občanov, s ktorými pracujete, urobte tak a vyzvite ich na aktívnu participáciu. Spoločne pomôžeme tam, kde to bude potrebné," dodáva.

KŠNS bol založený Komorou mimovládnych neziskových organizácií (MNO) pri Rade vlády SR pre MNO počas prvej vlny pandémie ochorenia COVID-19. Hlavným cieľmi štábu sú spolupráca medzi štátom a občianskou spoločnosťou, taktiež zabezpečovanie pomoci počas pandémie.