Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Filharmónia uzatvára koncertnú sezónu melódiami z oscarových filmov

Ilustračné foto. Foto: Slovenská filharmónia/Ján Lukáš

Filmovú hudbu pravidelne s orchestrom SF uvádza Rastislav Štúr, ktorý v rokoch 2011 – 2019 zastával posť stáleho hosťujúceho dirigenta Slovenskej filharmónie.

Bratislava 24. júna (TASR) - Slovenská filharmónia uzavrie 72. koncertnú sezónu Slávnymi melódiami z oscarových filmov pod taktovkou Rastislava Štúra. Séria koncertov sa začína vo štvrtok, pokračuje v piatok a sobotu. TASR o tom informovala tlačová tajomníčka SF Martina Tolstova.

Filmová hudba patrí v súčasnosti medzi najžiadanejšie a najobľúbenejšie hudobné žánre. V interpretácii SF zaznie hudba z filmov od skladateľov, ktorí za svoj tvorivý počin získali filmovú sošku Oscara. Návštevníci koncertov si pripomenú snímky Dobrodružstvá Robina Hooda, Rozdvojená duša, Raňajky u Tiffanyho, Doktor Živago, Love Story, Čeluste, Hviezdne vojny, Tanec s vlkmi, Schindlerov zoznam.

„Rekordných 11 Oscarov vrátane Oscara za najlepšiu pôvodnú filmovú hudbu a najlepšiu pôvodnú filmovú pieseň získal film Titanic, z ktorého hudba nebude chýbať, Život je krásny, Zamilovaný Shakespeare či Pán Prsteňov," priblížila Tolstova.

Ďalej pripomenula, že filmovú hudbu pravidelne s orchestrom SF uvádza Rastislav Štúr, ktorý v rokoch 2011 – 2019 zastával posť stáleho hosťujúceho dirigenta Slovenskej filharmónie. „Je držiteľom Krištáľového krídla za rok 2017 v kategórii Hudba a Ceny Frica Kafendu 2011 za vynikajúce dirigentské výkony doma i v zahraničí," uzavrela Tolstova.