Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

SaS vyzvala Kažimíra na odchod z funkcie guvernéra NBS

Predseda SaS, vicepremiér a minister hospodárstva Richard Sulík (na snímke) informuje o tom, že podal demisiu na tlačovej konferencii. Demisiu doručil prezidentke SR Zuzane Čaputovej. V Bratislave 22. marca 2021. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Vznesenie obvinenia voči P. Kažimírovi v konečnom dôsledku znamená poškodzovanie reputácie celého Slovenska, skonštatovala SaS.

Bratislava 13. októbra (TASR) - Strana SaS vyzýva obvineného guvernéra Národnej banky Slovenska (NBS) Petra Kažimíra, aby vyvodil osobnú zodpovednosť a vzdal sa funkcie. Strana to uviedla v stanovisku, ktoré TASR poskytol jej hovorca Ondrej Šprlák.

"Nejde tak ani o to, že Peter Kažimír dodnes nevysvetlil pôvod svojho majetku, ale o vznesenie obvinenia voči nemu, ktoré v konečnom dôsledku znamená poškodzovanie reputácie celého Slovenska," skonštatovala SaS. Poukázala na to, že guvernér NBS je aj členom Rady guvernérov Európskej centrálnej banky, a teda reprezentuje krajinu. "Takéto obvinenie preto nemôže v žiadnom prípade vzbudzovať dôveru u našich partnerov," dodala strana.

Kažimír je obvinený z prečinu podplácania. Obvinenie odmieta, necíti sa byť vinný zo žiadneho trestného činu.