Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

L. Bašternák ide na slobodu, rozhodol o tom trenčiansky krajský súd

Na snímke odsúdený podnikateľ Ladislav B. (uprostred) prichádza na pojednávanie, foto z archívu. Foto: TASR - Pavol Zachar

Odsúdeného podnikateľa prepustili z výkonu trestu odňatia slobody a súd mu určil skúšobnú dobu 30 mesiacov a súčasne nariadil probačný dohľad v trvaní 12 mesiacov.

Dubnica nad Váhom 26. januára (TASR) – Odsúdený podnikateľ Ladislav Bašternák ide podmienečne na slobodu. Rozhodol o tom senát Krajského súdu (KS) v Trenčíne v stredu na neverejnom zasadnutí. KS tak potvrdil uznesenie Okresného súdu Trenčín. Rozhodnutie je právoplatné. Informoval o tom hovorca KS Trenčín Roman Tarabus.

„Okresný súd Trenčín uznesením z 15. novembra 2021 rozhodol, že odsúdeného podmienečne prepúšťa z výkonu trestu odňatia slobody, určil mu skúšobnú dobu 30 mesiacov a súčasne nariadil probačný dohľad v trvaní 12 mesiacov,“ doplnil Tarabus.

Ako dodal, v čase trvania probačného dohľadu má podmienečne prepustený zakázané opustiť Slovensko, dodržiavanie tohto zákazu budú kontrolovať technickými prostriedkami.