Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Slovensko

Bukovszky: Rómovia sú integrálnou súčasťou našej spoločnosti

Na archívnej snímke László Bukovszky. Foto: TASR - Dano Veselský

Splnomocnenec vlády SR pre národnostné menšiny Lászlo Bukovszky chce pokračovať v realizácii ďalších opatrení, ktoré vedú k posilneniu identity Rómov na Slovensku.

Bratislava 8. apríla (TASR) - Rómovia sú integrálnou súčasťou našej spoločnosti. Pri príležitosti Medzinárodného dňa Rómov to vo štvrtok uviedol splnomocnenec vlády SR pre národnostné menšiny Lászlo Bukovszky s tým, že sa v rámci svojej pozície snaží vytvárať podmienky pre sociálnu inklúziu, ako aj pre zachovanie etnickej identity, rozvoj jazyka a kultúrnych hodnôt Rómov.

Rok 2020 bol podľa jeho slov v tomto smere dôležitým medzníkom. "Od apríla 2020 sme na stránke korona.gov.sk zabezpečili aktuálne informácie v rómskom jazyku, čo považujem za unikátny projekt aj v európskom ponímaní. Pripravili sme letáky, ale aj krátke videá v rómskom jazyku k sčítaniu obyvateľstva a pokračovali sme aj prekladmi zákonov," uviedol. Dodal, že plánuje v úsilí pokračovať a realizovať ďalšie opatrenia, ktoré vedú k posilneniu identity Rómov na Slovensku.