Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Kamenický považuje kontrolu cez SMS za spôsob špicľovania obyvateľov

Ladislav Kamenický, archívne foto. Foto: TASR – Martin Baumann

Minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽANO) v pondelok načrtol, že zákaz vychádzania by sa mohol sprísniť, a to formou SMS správ.

Bratislava 1. februára (TASR) – Predseda opozičného Smeru-SD Robert Fico si myslí, že návrh kontrolovať občanov cez SMS je mimo reality.

„Aby nás niekto kontroloval cez SMS, že kam ideme a čo ideme robiť, to je niečo, čo s demokratickým, právnym štátom nemá nič spoločné," uviedol na pondelkovej tlačovej konferencii. Poslanec za Smer-SD Ladislav Kamenický považuje návrh „SMS priepustky" za spôsob, ako „špicľovať" obyvateľov.

"Igor Matovič (OĽANO) skúša, kam až môže zájsť a kde je trpezlivosť slovenského národa," komentoval návrh Kamenický. Jednu z príčin zlej pandemickej situácie na Slovensku vidí poslanec v celoplošnom testovaní. Poukázal na to, že práve testovanie zvyšuje mobilitu ľudí a podporuje šírenie vírusu.

Minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽANO) v pondelok načrtol, že zákaz vychádzania by sa mohol sprísniť, a to formou SMS správ. "Ľudia si pošlú SMS vzhľadom na nejakú výnimku, ktorú budú požadovať, a centrála im odošle naspäť správu, ktorá im povolí porušiť zákaz vychádzania na určitý čas, ktorý budú potrebovať na tento úkon," priblížil.