Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Ľ. Paulis: Slovenskí študenti sa môžu uchádzať o štipendiá na Taiwane

Na archívnej snímke štátny tajomník ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR Ľudovít Paulis. Foto: TASR - Pavol Zachar

Taiwanský veľvyslanec na Slovensku David Nan Yang Lee verí, že iniciatíva, ktorej súčasťou je aj výmena študentov v hosťovských rodinách, naučí študentov niečo o inej kultúre.

Bratislava 19. júla (TASR) - Slovenskí študenti sa môžu uchádzať o štipendiá na Taiwane. Vyhlásil to štátny tajomník Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR Ľudovít Paulis na tlačovej konferencii s taiwanskými predstaviteľmi. Chcú nadviazať partnerstvo so slovenskými školami a hovorili aj o možnosti výmenných pobytov.

Iniciatíva je zameraná primárne na stredné školy v Bratislavskom kraji. "Majú záujem o hľadanie partnerstiev so strednými školami na Slovensku," priblížil Paulis s tým, že to zapadá do konceptu MŠVVaŠ zlepšovať kvalitu vysokých a stredných škôl.

Taiwanský veľvyslanec na Slovensku David Nan Yang Lee verí, že iniciatíva, ktorej súčasťou je aj výmena študentov v hosťovských rodinách, naučí študentov niečo o inej kultúre. "Som si istý, že v budúcnosti budeme vidieť ešte ďalšie spolupráce medzi našimi krajinami. Dnešná konferencia je len začiatok našej spolupráce," povedal Lee.

Paulis doplnil, že taiwanské zastupiteľstvo tiež ponúka rôzne formy štipendií pre vysokoškolákov na Taiwane. "Sme v kontakte aj s vysokými školami, ktoré by mohli vybrať vhodných študentov," oznámil. Záujemcovia o štúdium môžu kontaktovať aj zastupiteľstvo Taipei v Bratislave.

Štipendium chce poskytnúť aj taiwanská medzinárodná stredná škola VIS. Jej predstaviteľ Richard Huang priblížil, že sú ochotní ponúknuť slovenským študentom 20.000 eur ročne.