Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Ľ. Petráka si na pohrebe uctili stranícki kolegovia i vedenie NR SR

Na archívnej snímke kondolenčná kniha pri fotografii zosnulého poslanca NR SR Ľubomíra Petráka (Smer-SD). Foto: TASR - Jaroslav Novák

Na Petráka spomínali ako na priateľa a kolegu, ale aj ako na odborníka, ktorého si vážili pre jeho slušnosť, korektnosť či ochotu hľadať kompromisy.

Bratislava 25. februára (TASR) - Pamiatku zosnulého poslanca Národnej rady (NR) SR Ľubomíra Petráka si vo štvrtok na jeho pohrebe pripomenuli aj jeho stranícki kolegovia zo Smeru-SD, vedenie parlamentu i ďalší poslanci.

Smútiacej rodine a prítomným sa prihovorila aj prezidentka SR Zuzana Čaputová. Jej vyjadrenie prečítal Petrákov priateľ a poslanec Dušan Jarjabek (Smer-SD). Príhovor mali tiež predseda Smeru-SD Robert Fico a šéf parlamentu Boris Kollár (Sme rodina). Na Petráka spomínali ako na priateľa a kolegu, ale aj ako na odborníka, ktorého si vážili pre jeho slušnosť, korektnosť či ochotu hľadať kompromisy.

Pre účasť viacerých zákonodarcov na rozlúčke s Petrákom prerušili poslanci aktuálne štvrtkové rokovanie parlamentu. Vo foyeri NR SR bola tiež verejnosti sprístupnená kondolenčná kniha.

Petrák zomrel 20. februára vo veku 59 rokov. Bol členom predsedníctva Smeru-SD, v minulom volebnom období bol šéfom školského výboru, v súčasnosti zastával funkciu podpredsedu výboru. Bol tiež starostom obce Hurbanova Ves.