Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

L. Sólymos: Ponuka na demisiu I. Matoviča teraz už nie je riešením

Na archívnej snímke László Sólymos. Foto: TASR - Dano Veselský

Celé Slovensko očakávalo od tejto koalície dôstojné riešenie tejto vážnej situácie, ale dočkalo sa len pokračovania tohto nechutného divadla, dodal Sólymos.

Bratislava 15. decembra (TASR) - Ponuka na demisiu ministra financií Igora Matoviča (OĽANO), inými slovami rekonštrukcia vlády, teraz už nie je riešením. Uviedol to bývalý minister životného prostredia a predseda republikovej rady Aliancie László Sólymos.

Vláda Eduarda Hegera (OĽANO) stratila svoj mandát aj v parlamente, aj v spoločnosti. "S Matovičom alebo bez neho. Celé Slovensko očakávalo od tejto koalície dôstojné riešenie tejto vážnej situácie, ale dočkalo sa len pokračovania tohto nechutného divadla," dodal Sólymos.

Predseda Aliancie Krisztián Forró zdôraznil, že povinnosťou Národnej rady SR je zabezpečiť legislatívny rámec predčasných volieb. "Jediným riešením pre Slovensko aj po ponuke ministra financií sú predčasné voľby, vypísané v súlade s Ústavou SR," uviedol.

Matovič ponúka SaS svoju demisiu na post ministra financií. Žiada za to stiahnutie podpisov pod návrh na vyslovenie nedôvery vláde a podporu štátnemu rozpočtu. Uviedol to na štvrtkovej tlačovej konferencii.