Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Slovensko

M. Lajčák kondoloval ministerke zahraničných vecí Kórejskej republiky

Na archívnej snímke Miroslav Lajčák. Foto: TASR -Pavel Neubauer

Pri zrážke vyhliadkovej lode s výletnou loďou zahynulo v stredu najmenej sedem ľudí. Sedem z 33 juhokórejských turistov utrpelo ľahšie zranenia a šesť z nich už vo štvrtok prepustili.

Bratislava 31. mája (TASR) - Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslav Lajčák zaslal sústrastný telegram ministerke zahraničných vecí Kórejskej republiky Kang Kjong-wha po tragickej udalosti v Budapešti, pri ktorej prišli o život juhokórejskí občania a ďalší boli zranení.

TASR o tom informoval tlačový odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky.

"Dovoľte mi, aby som Vám v týchto pre Vašu krajinu nesmierne ťažkých a bolestivých chvíľach, v mene svojom, ale aj v mene vlády Slovenskej republiky, vyjadril úprimnú sústrasť. Súcitím s rodinami pozostalých a zraneným želám skoré uzdravenie," uviedol v kondolenčnom telegrame minister M. Lajčák.

Pri zrážke vyhliadkovej lode s výletnou loďou zahynulo v stredu najmenej sedem ľudí. Sedem z 33 juhokórejských turistov utrpelo ľahšie zranenia, previezli ich do troch nemocníc a šesť z nich už vo štvrtok prepustili. Záchranári pátrajú po 21 nezvestných, medzi nimi sú aj dvaja členovia maďarskej posádky.