Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Slovensko

Lajčák ocenil odchádzajúceho španielskeho veľvyslanca Zlatou plaketou

Na archívnej snímke minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslav Lajčák. Foto: TASR Jakub Kotian

V rozhovore minister vysoko ocenil päťročné pôsobenie veľvyslanca a jeho angažovanosť v rozvoji bilaterálnych vzťahov a to nielen v politickej, ale aj v hospodárskej rovine.

Bratislava 14. marca (TASR) - Šéf dimplomacie Miroslav Lajčák (nominant Smeru-SD) dnes počas stretnutia ocenil Zlatou plaketou odchádzajúceho španielskeho veľvyslanca Félixa Valdésa za osobný prínos k rozvoju bilaterálnych vzťahov medzi SR a Španielskym kráľovstvom. TASR o tom informoval tlačový odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR.

"V rozhovore minister vysoko ocenil päťročné pôsobenie veľvyslanca a jeho angažovanosť v rozvoji bilaterálnych vzťahov a to nielen v politickej, ale aj v hospodárskej rovine. Félix Valdés pomohol naštartovať viacero investičných projektov na Slovensku vrátane výstavby a prevádzky úsekov diaľnice, dodávateľských služieb pre automobilový priemysel a ďalších," uviedol odbor.

Slovensko spolupracuje so Španielskom aj v oblasti vzdelávania, kultúry a športu, pričom táto spolupráca by mala byť podľa odboru inštitucionalizovaná podpisom programu spolupráce pri najbližšej vhodnej príležitosti.