Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

Lajčák: Vo Washingtone rezonuje výsledok prezidentských volieb v SR

Ilustračná snímka. Foto: EASYFOTO TASR – Maroš Černý

Šéf slovenskej diplomacie absolvoval počas trojdňovej pracovnej cesty desiatky stretnutí.

Washington 5. apríla (TASR) – Spojené štáty si nielen všimli prezidentské voľby na Slovensku, ale ich výsledok vnímajú mimoriadne pozitívne. Pre TASR to vo štvrtok na záver svojej pracovnej cesty v USA povedal minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Miroslav Lajčák.

"Musím povedať, že som sa stretol veľmi intenzívne s reakciami na slovenské prezidentské voľby. Dokonca si ťažko vybavím jedno stretnutie, kde by táto téma nezaznela. Výsledok volieb veľmi rezonuje tu vo Washingtone," uviedol Lajčák.

Šéf slovenskej diplomacie absolvoval počas trojdňovej pracovnej cesty desiatky stretnutí. "Výsledok týchto volieb je vnímaný ako mimoriadne pozitívna správa z regiónu, ktorý v ostatnom období až tak veľa dobrých správ neprodukuje. Čiže v tomto zmysle je Slovensko vnímané vo veľmi pozitívnom svetle," uviedol Lajčák.

Minister sa vo Washingtone zúčastnil na viacerých podujatiach venovaných predovšetkým Severoatlantickej aliancii (NATO) a 70. výročiu jej založenia, ale aj predsedníctvu Slovenska v Organizácii pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE).

Spolupracovníčka TASR Michaela H. Janotová