Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Láska pápeža k chudobným je podľa Zvolenského inšpiráciou pre kňazov

Bratislavský arcibiskup a predseda Konferencie biskupov Slovenska (KBS) Stanislav Zvolenský (vľavo) počas príhovoru na stretnutí pápeža Františka s biskupmi, kňazmi, zasvätenými osobami, seminaristami a katechétmi v Katedrále s. Martina 13. septembra 2021 v Bratislave. Foto: TASR - Michal Svítok

Pripomenul, že ide o jedinečnú česť a radosť, že Svätý Otec prišiel, aby nás povzbudil svojou prítomnosťou a aby nás posilnil vo viere.

Bratislava 13. septembra (TASR) - Láska pápeža Františka voči chudobným, voči tým, ktorí sú na perifériách, je pohľad, ktorý sa snažia biskupi a kňazi nanovo nadobudnúť aj s pomocou svojich patrónov, ako aj svätého Martina, patróna bratislavskej Katedrály sv. Martina. V príhovore na stretnutí s pápežom v priestoroch katedrály to vyhlásil bratislavský arcibiskup metropolita Stanislav Zvolenský.

"Už vo vašej prvej encyklike, ktorú ste adresovali nám, biskupom, kňazom a diakonom, zasväteným osobám a veriacim laikom, sme si uvedomili vašu lásku voči chudobným, voči tým, ktorí sú na perifériách, ktorí zaostali, opustení, vyradení," vyhlásil Zvolenský.

Pripomenul, že ide o jedinečnú česť a radosť, že Svätý Otec prišiel, aby nás povzbudil svojou prítomnosťou a aby nás posilnil vo viere.

Na snímke pápež František prichádza na stretnutie s biskupmi, kňazmi, zasvätenými osobami, seminaristami a katechétmi v Katedrále s. Martina 13. septembra 2021 v Bratislave. Vedľa neho vpravo predseda Konferencie biskupov Slovenska (KBS) Stanislav Zvolenský.
Foto: TASR - Michal Svítok


"S vami a vo vás dnes, vaša svätosť, v tejto katedrále otvárame náruč vikárovi Kristovmu, najvyššiemu veľkňazovi, nástupcovi svätého Petra. Vaša návšteva je pre nás nesmierne dôležitá, s takou radosťou sme na ňu čakali. Vo vás si uvedomujeme univerzálnosť a jednotu našej matky cirkvi. A lepšie chápeme, že aj dnes náš Pán predstavuje nám prvého z nástupcov apoštolov a zveruje mu kľúče od kráľovstva," zdôraznil bratislavský arcibiskup.

Biskupi a kňazi sa podľa Zvolenského usilujú, aby poznali a správne porozumeli to, čo im Peter hovorí dnes. "Sme tu s vami, vaša svätosť, sprítomňujeme všetkých zasvätených a laikov, ktorí chcú ohlasovať evanjelium," dodal Zvolenský.