Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia Slovensko

László Solymos by sa mal stať podpredsedom Mostu-Híd

László Solymos z Mostu-Híd Foto: TASR/Michal Svítok

Otázkou nového podpredsedu sa zaoberalo dnešné stranícke predsedníctvo, ktoré riešilo najmä záležitosti okolo Snemu.

Bratislava 12. septembra (TASR) - Strana Most-Híd by mala mať nového podpredsedu. K Zsoltovi Simonovi, Rudolfovi Chmelovi a Ivanovi Švejnovi by sa mal podľa informácií TASR pridať šéf poslaneckého klubu László Solymos. Otázkou nového podpredsedu sa zaoberalo dnešné stranícke predsedníctvo, ktoré riešilo najmä záležitosti okolo Snemu. Ten sa zíde 22. septembra v Rimavskej Sobote a mal by rozhodnúť aj o Solymosovej nominácii.

Personálnymi otázkami sa Most-Híd zaoberá od volieb, po ktorých zo strany odišla vtedajšia podpredsedníčka Edita Pfundtnerová a všetkých funkcií sa vzdal Péter Vörös. Blížiaci sa snem má okrem iného doplniť členov predsedníctva, ktorí ich nahradia. Republikový výbor na ich miesta v predsedníctve v júni odobril manažérku strany Editu Nochtovú a Pavla Burdigu, ktorý v súčasnosti vedie mesto Rožňava namiesto bývalého primátora Vladislava Laciaka.

Snem má tiež riešiť úpravu stanov, ktorá má prispieť k lepšiemu fungovaniu strany. Most-Híd chce rýchlejšie prijímať nových členov a ľahšie budovať regionálne štruktúry. Novelizácia stanov má okrem iného zrušiť ročnú čakaciu dobu na vstup do strany a tiež zabezpečiť rýchlejší rozvoj regionálnych štruktúr. Úpravou má prejsť aj vnútorný poriadok strany. "Budeme rozhodovať aj o podaní žiadosti o vstup do Európskej ľudovej strany," doplnil pre TASR predseda Mostu-Híd Béla Bugár.