Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Leaf Academy pripravila pre študentov mini semester

Ilustračná snímka. Foto: TASR Michal Svítok

Na „Term O” pripravili niektorí študenti a zamestnanci školy rôzne online príležitosti na vzdelávanie či zážitky, ktorých sa iní študenti môžu zúčastniť a zažiť tak nekonvenčnú výučbu.

Bratislava 3. júna (TASR) - Medzinárodná internátna stredná škola Leaf Academy v Bratislave spustila 1. júna pre svojich študentov pre epidémiu nového koronavírusu netypický mini semester. Na „Term O” pripravili niektorí študenti a zamestnanci školy rôzne online príležitosti na vzdelávanie či zážitky, ktorých sa iní študenti môžu zúčastniť a zažiť tak nekonvenčnú výučbu. TASR o tom informovala komunikačná a projektová manažérka Leaf Academy Lucia Rusnáková.

"Doslova sme sa chopili príležitosti. Vďaka spoločnej práci sa do našich dvoch desiatok aktivít zapojili študenti, zamestnanci školy, ich rodinní príslušníci, absolventi aj budúci študenti. Výber bol skutočne široký - od kurzu kuchárskeho umenia cez bicyklovanie po mini akadémiu diplomacie," opísal semester Jaromír Sedlár, dekan programu podnikavé líderstvo. Term O odštartoval 1. júna a trvať bude dva týždne do 11. júna. Aktivity sú rozdelené podľa časovej náročnosti na tri druhy, pričom tá najintenzívnejšia sa počas tohto obdobia opakuje každý deň. Piatky sú pre študentov bez programu – tieto dni majú totiž vyčlenené na písanie záverečnej práce.

Tohtoročnému Term O prechádzali po minulé roky Terms E zamerané na zážitkové aktivity, vždy však s pridanou hodnotou, aby sa charakterizovali spoločenskou zodpovednosťou a mali reálny prínos pre komunity.

Medzinárodná internátna stredná škola, ktorá vznikla v roku 2016 poskytuje dvojročné a štvorročné programy pre študentov vo veku 14 až 19 rokov. Momentálne na nej študuje približne 100 študentov.