Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Legendárny Potměšilý host H. Hegerovej sa vracia v novom vydaní

Hana Hegerová, foto z archívu. Foto: TASR/Vladimír Benko

Album na CD je obohatený o sedem bonusových nahrávok.

Bratislava 22. júna (TASR) - Potměšilý host je názov albumu piesní Petra Hapku na slová Michala Horáčka, ktorý v druhej polovici 80. rokov minulého storočia naspievala Hana Hegerová. Po 33 rokoch od prvého vydania prináša Supraphon špeciálnu reedíciu legendárneho albumu, ktorý sa vracia na CD, vinyle i digitálne.

Album na CD je obohatený o sedem bonusových nahrávok, ktoré vybral Petr Malásek, dlhoročný klavírny sprievodca, kapelník a producent šansoniérky. TASR o tom informovala PR manažérka Adriána Čahojová.

Potměšilý host je Hegerovej piaty štúdiový album. Vznikal od júla 1985 do augusta 1986, k poslucháčom sa dostal v roku 1987. Obsahuje tucet osobitých piesní autorskej dvojice Petr Hapka a Michal Horáček. Ešte pred vydaním albumu na jeseň 1986 vyšiel nesmrteľný hit Levandulová, dostal sa na popredné priečky predajných hitparád i do vysielania Československého rozhlasu a televízie. Popri Levandulovej sa evergrínmi stali tiež Denim Blue, Vana plná fialek alebo titulný Potměšilý host.

"Petr Hapka napísal pre legendárnu šansoniérku množstvo piesní, zvláštne miesto však bude navždy mať práve album Potměšilý host, ktorého titulnou skladbou Hana Hegerová v posledných rokoch končila svoje beznádejne vypredané koncerty," avizuje novinku vydavateľ.

Nová reedícia albumu dostala aktuálny remastering. Nové remasterované vydanie titulu vyšlo 19. júna na LP, CD a v digitálnych formátoch.