Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Rezort vnútra dolaďuje nové nariadenie o príspevku za odídencov

Na archívnej snímke štátny tajomník Ministerstva vnútra (MV) SR Vendelín Leitner. Foto: TASR Jaroslav Novák

Príspevok za ubytovanie odídencov schválila koncom marca Národná rada SR v rámci tzv. lex Ukrajina, výšku príspevku upravilo nariadenie vlády.

Bratislava 15. júna (TASR) – Nový predpis, ktorý určí príspevky za ubytovanie a stravu pre utečencov z Ukrajiny, je pripravený, dolaďuje sa ešte výška refundácie. Po rokovaní vlády to avizoval štátny tajomník Ministerstva vnútra (MV) SR Vendelín Leitner.

"Všetko je prakticky pripravené, dolaďuje sa cena, aby bola čo najprijateľnejšia pre všetkých zainteresovaných, aj pre poskytovateľov, aj pre tých, ktorí príspevok poskytujú," uviedol štátny tajomník. "Verím tomu, že najneskôr do 24 hodín bude pripravené nariadenie," dodal. Či bude v tejto súvislosti vo štvrtok (16. 6.), respektíve do konca týždňa, zasadať vláda, neuviedol, oznámenie prenechal na predsedu vlády SR Eduarda Hegera (OĽANO).

Príspevok za ubytovanie odídencov schválila koncom marca Národná rada SR v rámci tzv. lex Ukrajina, výšku príspevku upravilo nariadenie vlády. Nové nariadenie kabinetu avizoval minister vnútra SR Roman Mikulec (OĽANO) na konci mája. Príspevok reflektujúci na nový zákon lex Ukrajina 3 má refundovať nielen náklady na ubytovanie, ale i na stravu odídencov. Prvýkrát sa má uplatňovať za mesiac jún.