Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Lekárske odborové združenie trvá na výstavbe nemocnice na Rázsochách

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Lengvarský po štvrtkovej (3. 6.) návšteve bratislavskej nemocnice Bory na otázku, či uvažuje o kúpe tejto nemocnice, reagoval, že v hre sú všetky možnosti.

Bratislava 4. júna (TASR) - Lekárske odborové združenie (LOZ) apeluje na dodržiavanie programového vyhlásenia vlády a plnenie sľubov. LOZ tak reagovalo na vyjadrenia ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského (nominant OĽANO), ktorý nevylúčil, že sa nemocnica na Rázsochách nepostaví.

"V programovom vyhlásení vlády SR premiéra Eduarda Hegera (OĽANO) sa jasne hovorí, že vláda SR bude presadzovať, aby bola do piatich rokov vybudovaná komplexná koncová univerzitná nemocnica v Bratislave na Rázsochách. Pre zrýchlenie jej výstavby pripraví zákon o strategickej investícii – Lex Rázsochy,“ pripomenul Peter Visolajský, predseda LOZ. Rezort zdravotníctva preto vyzval na plnenie sľubov.

Lengvarský po štvrtkovej (3. 6.) návšteve bratislavskej nemocnice Bory na otázku, či uvažuje o kúpe tejto nemocnice, reagoval, že v hre sú všetky možnosti. Na margo výstavby štátnej nemocnice na bratislavských Rázsochách poznamenal, že sa vyhodnocuje súťaž na projektovú dokumentáciu. Otázkou podľa neho je, aká veľká by táto nemocnica mala byť a koľko lôžok by mala mať. "Buď budú Rázsochy stáť, alebo nebudú. Buď pôjde táto nemocnica v nejakom inom režime, či už štátnom, pološtátnom alebo inom. Veľa možností je v hre," dodal minister. Spustenie plnej prevádzky nemocnice na Boroch je naplánované na január 2023.