Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Slovensko

Lengvarský má riešiť zmeny potrebné pre investície z plánu obnovy

Na snímke minister zdravotníctva SR Vladimír Lengvarský (nominant OĽaNO) počas rokovania 86. schôdze vlády SR v Bratislave 22. júna 2022. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Lengvarský má viesť rokovania s príslušnými ministerstvami a ďalšími štátnymi orgánmi a koordinovať prípravu zmeny legislatívy.

Bratislava 22. júna (TASR) - Minister zdravotníctva SR Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO) bude iniciovať rokovanie o novelizácii viacerých zákonov súvisiacich s investičnými zámermi a plnením úloh, ktoré rezortu zdravotníctva vyplývajú z plánu obnovy. Plniť úlohu zaviazala ministra vláda na stredajšom rokovaní.

"Úrad vlády SR v spolupráci so zástupcami MZ identifikoval potrebu vypracovania zmien právnych predpisov, a to najmä o územnom plánovaní a stavebnom poriadku, zákona o posudzovaní vplyvov na životné prostredie, zákona o významných investíciách i zákona o verejných prácach, ktoré vytvoria právny základ a podmienky pre efektívnu realizáciu predmetných investícií v čase a za podmienok stanovených v súvislosti s Plánom obnovy a odolnosti SR," uvádza predseda vlády SR Eduard Heger (OĽANO) v predloženom materiáli.

Lengvarský má viesť rokovania s príslušnými ministerstvami a ďalšími štátnymi orgánmi a koordinovať prípravu zmeny legislatívy.