Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Lengvarský: Nie je pravda,že vláda chce povinne očkovať proti COVID-19

Na snímke minister zdravotníctva SR Vladimír Lengvarský (nominant OĽaNO). Foto: TASR - Martin Baumann

Predseda poslaneckého klubu OĽANO Michal Šipoš doplnil, že im je ľúto, že koaličný partner Sme rodina "začal zavádzať" a "podľahol tlaku antivaxerov".

Bratislava 1. júla (TASR) - Nie je pravda, že vláda chce povinné očkovanie proti ochoreniu COVID-19. Ide o dezinformáciu. Vo štvrtok to na pôde Národnej rady (NR) SR povedal minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO).

"Chcel by som reagovať na dezinformáciu, ktorá vznikla, neviem z akého dôvodu. Je o tom, že ideme zavádzať nejaké plošné alebo povinné očkovanie. Chcel by som všetkých ubezpečiť, že to tak nie je a ani nebude," povedal šéf rezortu zdravotníctva, pričom doplnil, že vyhlásenia o tom, že vláda chce povinne očkovať, sa nezakladajú na pravde.



Predseda poslaneckého klubu OĽANO Michal Šipoš doplnil, že im je ľúto, že koaličný partner Sme rodina "začal zavádzať" a "podľahol tlaku antivaxerov". Zdôraznil, že Slovensko sa počas leta potrebuje pripraviť na tretiu vlnu pandémie nového koronavírusu.

Dodal, že na aktuálnej koaličnej rade si vysvetľujú, že cieľom je zabrániť úmrtiam v nemocniciach a kolapsu zdravotníckeho systému.