Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

Lengvarský: Očkovaciu lotériu schvaľujem, akákoľvek motivácia je dobrá

Vladimír Lengvarský, archívna snímka. Foto: TASR Martin Baumann

Štát chce finančne odškodňovať ľudí za to, že sa dali zaočkovať proti ochoreniu COVID-19.

Dolný Kubín 1. júla (TASR) – Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO) schvaľuje tzv. očkovaciu lotériu. Akákoľvek motivácia je podľa neho dobrá. Povedal to vo štvrtok na brífingu v Dolnom Kubíne.

"Či už to bude motivácia tým, že človek môže cestovať, alebo bude mať voľný vstup do rôznych zariadení. Pre niekoho je možno motiváciou suma, ktorú dostane. Akákoľvek cesta je v poriadku. Áno, lotériu schvaľujem," podotkol šéf rezortu zdravotníctva.

Premiér Eduard Heger (OĽANO) zdôraznil, že ide o jeden z krokov, ktorým chce vláda ochrániť obyvateľov pred treťou vlnou pandémie. Podľa jeho slov je Slovensko jednou z prvých krajín Európskej únie, ktorá robí opatrenia na to, aby tretia vlna mala čo najmenší zásah. V reakcii na kritiku niektorých opozičných poslancov v súvislosti s lotériou uviedol, že sa nebráni lepším riešeniam, no zatiaľ ich nepočuje. "Kritizovať nie je ťažké, ale vyriešiť - tam sa ukáže, či človek vie, o čom hovorí, alebo len frfle. Diskusia je dnes taká otvorená, ako nikdy na Slovensku nebola. Radi budeme počúvať ďalšie riešenia, ktoré sú podložené dátami, vyskúšané a dobré," skonštatoval Heger.

Štát chce finančne odškodňovať ľudí za to, že sa dali zaočkovať proti ochoreniu COVID-19. Podľa ministra financií Igora Matoviča (OĽANO) sa tak má diať cez očkovaciu prémiu a sprostredkovateľský bonus. Matovičova vízia spočíva v jednom veľkom losovaní týždenne.