Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Lengvarský:Pri zmene režimu na podujatiach s pápežom došlo ku konsenzu

Pápež František, foto z archívu. Foto: TASR

Minister deklaroval, že podujatia v červených okresoch budú prebiehať v súlade s platným COVID automatom.

Bratislava 8. septembra (TASR) - V súvislosti so zmenou režimu na podujatia s pápežom Františkom došlo ku konsenzu. Zhodnotil sa reálny záujem ľudí a situácia počas leteckých dní SIAF v Kuchyni. Uviedol to v stredu minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO). Na všetkých opatreniach proti šíreniu nového koronavírusu Lengvarský trvá.

Minister deklaroval, že podujatia v červených okresoch budú prebiehať v súlade s platným COVID automatom. Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR pripomína, že pre režim OTP v červených okresoch je limit pre vonkajšie podujatia 25 percent kapacity, ak sa nedá určiť, najviac 150 osôb. Organizátor tiež musí mať zoznam účastníkov s telefonickým alebo mailovým kontaktom. Všetci účastníci tiež budú musieť mať rúška.

Konferencia biskupov Slovenska (KBS) v sobotu (4. 9.) oznámila, že verejné podujatia počas návštevy pápeža Františka v Prešove, Košiciach a Šaštíne budú napokon dostupné aj pre nezaočkovaných v režime OTP (očkovaní, testovaní a po prekonaní ochorenia COVID-19). Nezaočkovaní návštevníci sa budú musieť evidovať v registrácii OTP, ktorá sa na stránke navstevapapeza.sk spustila v pondelok 6. septembra.