Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Lengvarský: Zatiaľ nemám indície, že by hrozil hromadný odchod z UNB

Na snímke mininster zdravotníctva SR Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO) počas rokovania 134. schôdze vlády SR 8. februára 2023 v Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

Univerzitná nemocnica Bratislava (UNB) zaznamenala v poslednom období vyšší počet výpovedí. Ide najmä o vedúcich pracovníkov, skúsených lekárov a skúsené sestry.

Bratislava 8. februára (TASR) - Dočasne poverený minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO) je o situácii s výpoveďami zdravotníkov v Univerzitnej nemocnici Bratislava (UNB) informovaný, zatiaľ však nemá indície o hromadnom odchode. "Situáciu však, samozrejme, sledujeme," uistil minister pred stredajším rokovaním vlády.

"S pánom riaditeľom UNB Alexandrom Mayerom som v intenzívnom kontakte, mám informácie aj o tom, že vyše polovice zdravotníkov nevyužilo stabilizačný príspevok. Zatiaľ však nemám indikované, že by malo prísť k hromadným odchodom," uviedol minister.

Je si vedomý toho, že situáciu ovplyvňuje chystané otvorenie Nemocnice Bory. "Ešte však nevieme, v akom režime to bude, nie je podaná žiadosť o zazmluvnenie," upozornil Lengvarský.

Ak by hrozil výrazný výpadok personálu UNB, minister je pripravený situáciu riešiť. "Verím tomu, že dospejeme k výsledku, aby nebola ohrozená zdravotná starostlivosť," povedal.

Univerzitná nemocnica Bratislava (UNB) zaznamenala v poslednom období vyšší počet výpovedí. Ide najmä o vedúcich pracovníkov, skúsených lekárov a skúsené sestry. Uviedol to riaditeľ nemocnice Alexander Mayer v reakcii na otázku, či UNB eviduje výpovede v súvislosti so spúšťaním novej bratislavskej Nemocnice Bory. Zdôraznil, že nemocnica nových zamestnancov aj prijíma.

Nemocnica Bory pre TASR potvrdila, že s blížiacim sa termínom otvorenia eviduje vyšší záujem o prácu v nej, nemá však ísť len o zamestnancov UNB.