Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Lengvarský: Zdravotníci zažívajú neprijateľné situácie

Na snímke druhá sprava prezidentka SR Zuzana Čaputová a vľavo minister zdravotníctva SR Vladimír Lengvarský počas návštevy Nemocnice Ružinov, kde sa boli pozrieť na Oddelenie intenzívnej medicíny, 23. novembra 2021 v Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

Riaditeľ UNB Roland Schaller po návšteve prezidentky Zuzany Čaputovej a ministra zdravotníctva povedal, že si ich podporu vážia.

Bratislava 23. novembra (TASR) - Slovenskí zdravotníci zažívajú situácie, ktoré sú už neprijateľné. V utorok to po návšteve najväčšej slovenskej nemocnice, Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB), povedal minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO). Niektoré veci sú pre neho "nepredstaviteľné".

"Chcel by som sa poďakovať všetkým, ktorí sa o našich pacientov starajú, či sú to lekári a sestry v nemocniciach, v ambulanciách, príslušníci záchranných zdravotníckych služieb, epidemiológovia, laboranti a všetci tí, ktorí denno-denne bojujeme za zachovanie funkčnosti zdravotníckeho systému a za to, aby sa naše zdravotníctvo mohlo znovu nadýchnuť, a takisto celý štát," zhodnotil.

Lengvarský však na otázky, či v stredu (24. 11.) na rokovanie vlády príde s návrhom na lockdown, neodpovedal. Rovnako tiež nechcel informovať o výsledkoch rokovaní s koaličnými partnermi.

Riaditeľ UNB Roland Schaller po návšteve prezidentky Zuzany Čaputovej a ministra zdravotníctva povedal, že si ich podporu vážia. Pripomenul, že personál nemocnice tvoria matky a živitelia rodín, ktorí sa musia starať aj o svoje vlastné rodiny. Poďakoval im za ich prácu.