Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Lengvarský žiada nemocnice o preplánovanie plánovanej starostlivosti

Na snímke minister zdravotníctva SR Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO). Foto: TASR - Martin Baumann

Na zabezpečenie lôžok ich žiada o preplánovanie pacientov objednaných na plánovanú zdravotnú starostlivosť. List má TASR k dispozícii.

Bratislava 25. novembra (TASR) - Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO) poslal riaditeľom nemocníc list, v ktorom im odporúča zvážiť všetky potrebné kroky na zabezpečenie zdravotnej starostlivosti od 1. decembra. Na zabezpečenie lôžok ich žiada o preplánovanie pacientov objednaných na plánovanú zdravotnú starostlivosť. List má TASR k dispozícii.

Minister chce, aby nemocnice pokračovali v poskytovaní zdravotnej starostlivosti pri liečbe onkologických pacientov, ako aj pri pacientoch, ktorým sa poskytuje dialyzačná alebo biologická liečba.

Požiadal tiež o vyčlenenie a zabezpečenie maximálnej kapacity lôžok pre neodkladnú zdravotnú starostlivosť, ktoré budú sledované prostredníctvom aplikácie e-Lôžko ako počas pandémie ochorenia COVID-19.

"Verím, že spojením síl všetkých poskytovateľov zdravotnej starostlivosti prevádzkujúcich ústavné zdravotnícke zariadenia v rámci jednotlivých krajov zabezpečíme neodkladnú zdravotnú starostlivosť pre pacientov, ktorí ju budú vyžadovať," uviedol Lengvarský.