Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Slovensko

Lengvarský: Rezort zdravotníctva chce vyhodnotiť pripomienky k reforme

Na snímke minister zdravotníctva SR Vladimír Lengvarský (nominant OĽaNO) počas 28. schôdze vlády SR 31. augusta 2021 Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

V pondelok (6. 9.) by podľa ministra mali diskutovať o tom, akým spôsobom ich zapracovať.

Bratislava 31. augusta (TASR) – Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR chce do konca týždňa vyhodnotiť medzirezortné pripomienkové konanie k plánovanej reforme zdravotníctva. K zákonu o kategorizácii ústavnej zdravotnej starostlivosti bolo vznesených viac ako 1000 pripomienok. V utorok to po rokovaní vlády povedal minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO).

V pondelok (6. 9.) by podľa ministra mali diskutovať o tom, akým spôsobom ich zapracovať. „Pokiaľ ten materiál bude pripravený, tak ho, samozrejme, predstavím koalícii, a potom sa budem baviť o konkrétnych zariadeniach,“ povedal s tým, že podľa jeho informácií sú mnohé pripomienky len technického charakteru.

Na rokovanie vlády by podľa jeho slov mal ísť materiál počas tretieho septembrového týždňa. O tom, ktoré konkrétne nemocnice by sa mali meniť hovoriť nechcel. Zdôraznil, že stále ide len o návrh.

Proces akreditácie podľa jeho slov potrvá roky, preto bude môcť dôjsť aj k prípadným zmenám.