Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Leščákovú na poste štátnej tajomníčky rezortu kultúry strieda Bieščad

Na archívnej snímke Viera Leščáková. Foto: TASR - Martin Baumann

Nominantka strany Za ľudí Leščáková bola na poste štátnej tajomníčky MK od konca augusta 2021, na poste vtedy nahradila Zuzanu Kumanovú.

Bratislava 31. mája (TASR) - Štátnu tajomníčku Ministerstva kultúry (MK) SR Vieru Leščákovú vystrieda na poste doterajší šéf Inštitútu kultúrnej politiky MK SR Matúš Bieščad. Odvolanie Leščákovej a menovanie Bieščada k 1. júnu schválila v stredu vláda.

Nominantka strany Za ľudí Leščáková bola na poste štátnej tajomníčky MK od konca augusta 2021, na poste vtedy nahradila Zuzanu Kumanovú.

Ministerka kultúry SR Silvia Hroncová po rokovaní vlády pre TASR uviedla, že zmena bola jej rozhodnutím, vychádzajúcim však aj zo vzájomnej dohody s končiacou štátnou tajomníčkou. Voľba Leščákovej nástupcu vyplýva zo snahy zabezpečiť kontinuálny chod ministerstva. "Bieščad sa podieľal na príprave Stratégie rozvoja kultúry a kreatívneho priemyslu do roku 2030, v rezorte navyše práve teraz pracujeme na koncepčných materiáloch, rozhodla som sa ho preto navrhnúť na post štátneho tajomníka," povedala ministerka.

Zmena v prípade štátnych tajomníkov nemusí byť posledná. To, či ostanú dvaja štátni tajomníci, respektíve na svojom poste ostane súčasný štátny tajomník Radoslav Kutaš, je podľa ministerky otvorenou otázkou. "Táto téma je v riešení, predsa len, vzhľadom na krátkosť času vo funkcii sa s niektorými vecami ešte len oboznamujem," povedala šéfka rezortu kultúry.