Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Pred Vianocami sa posilnia aj lety z bratislavského letiska

Na snímke cestujúca sleduje informačnú tabuľu odletov v hale na Letisku M. R. Štefánika v Bratislave v pondelok 5. mája 2014. Foto: TASR/Michal Svítok

Letecká spoločnosť Ryanair pridala vo vianočnom a novoročnom období podľa jej slov lety do Londýna-Stanstedu, Dublinu či Milána-Bergama.

Bratislava 18. decembra (TASR) - Pred Vianocami a Novým rokom pridávajú spoje aj letecké spoločnosti. Z bratislavského letiska sa posilnia linky o 14 pravidelných letov. Teda o sedem odletov a sedem príletov nad rámec pravidelných frekvencií.

"Dopravcovia už pri tvorbe zimného letového poriadku rátajú so zvýšeným náporom cestujúcich práve počas vianočného obdobia a už vopred doň pridávajú frekvencie," opísala hovorkyňa Letiska M. R. Štefánika Veronika Ševčíková.

Letecká spoločnosť Ryanair pridala vo vianočnom a novoročnom období podľa jej slov lety do Londýna-Stanstedu, Dublinu či Milána-Bergama. Dopravca zároveň upravil aj časy príletov a odletov do niektorých destinácií a z nich. A to tak, aby sa cestujúci dostali na sviatky domov v lepšom čase.

"Let do Birminghamu a z neho je na Nový rok posunutý z večerného času na poobedie," opísala Ševčíková. Na prvý sviatok vianočný bol zase posunutý čas odletu do Londýna-Stanstedu z rannej frekvencie na poludnie. Upravené boli aj časy odletov a príletov do Liverpoolu, Bruselu-Charleroi či Milána.