Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Letné horúčavy sa podpísali pod zdravotné komplikácie vyše 100 ľudí

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Prešovská Fakultná nemocnica s poliklinikou (FNsP) J. A. Reimana ošetrila v tejto súvislosti od začiatku júla vyše sto pacientov. "Lekári Kliník vnútorného lekárstva I. a II.

Prešov 6. júla (TASR) - Letné horúčavy sa v uplynulých dňoch podpísali pod zdravotné komplikácie mnohých, prevažne starších ľudí aj na východe Slovenska. Prešovská Fakultná nemocnica s poliklinikou (FNsP) J. A. Reimana ošetrila v tejto súvislosti od začiatku júla vyše sto pacientov.

"Lekári Kliník vnútorného lekárstva I. a II. FNsP J. A. Reimana Prešov ošetrili od začiatku júla 105 pacientov. V nedeľu 1. júla bolo na príjmových a konziliárnych ambulanciách ošetrených 52 ľudí, z toho 14 bolo napokon hospitalizovaných," konkretizovala hovorkyňa spomínaného zdravotníckeho zariadenia Renáta Cenková.

Ako dodala, v pondelok (2.7.) sa počet ošetrení znížil na číslo 41. V nemocnici bolo v tento deň podobne ako aj v nedeľu hospitalizovaných 14 osôb. "Pacienti sa sťažovali predovšetkým na ťažkosti s dýchaním, bolesti na hrudníku, či hnačky. Išlo prevažne o ľudí nad 50 rokov, ale ošetrenie absolvovali aj štyridsiatnici a tridsiatnici," podotkla Cenková.

Ďalších deviatich ľudí ošetrili lekári FNsP od utorka 3. júla do dnešného dňa. "V týchto prípadoch išlo zväčša o dehydratáciu, teploty a vysoký krvný tlak." uzavrela hovorkyňa nemocnice.