Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Slovensko

Rada mládeže: Tábory si užili tisíce detí zo SR a stovky z Ukrajiny

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Podľa Rady mládeže prvá letná sezóna bez pandemických opatrení získala veľký záujem samotných detí a mladých ľudí užiť si leto medzi rovesníkmi.

Bratislava 26. augusta (TASR) - Letné tábory si tento rok užilo zhruba 16.500 detí a mladých ľudí z najväčších mládežníckych organizácií. Pobyt v podobe úspešného začlenenia sa absolvovalo aj približne 400 detí, ktoré odišli pred vojnou Ukrajiny. Vyplýva to z informácií Rady mládeže Slovenska (RmS).

"Všetky neziskové organizácie sa zhodujú, že začlenenie ukrajinských detí prebehlo prirodzene a bez problémov. Keďže deti sú veľmi prispôsobivé, do kolektívov zapadli perfektne," povedal predseda rady Juraj Lizák. Väčšina detí z Ukrajiny, najmä tie mladšie, hovoria podľa neho už dosť dobre po slovensky, takže nebol problém ani s jazykovou bariérou.

Rada priblížila aj hodnotenie táborových vedúcich a inštruktorov z mládežníckych organizácií. Hovoria, že prvá letná sezóna bez pandemických opatrení získala veľký záujem samotných detí a mladých ľudí užiť si leto medzi rovesníkmi. Počas tohtoročných letných prázdnin sa organizáciám v rámci RmS podarilo zorganizovať približne 500 denných, pobytových táborov a expedícií.