Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Letnú školu Studia Academica Slovaca absolvovali ľudia z 21 krajín

Na archívnej snímke bulletin letnej školy slovenského jazyka a kultúry Studia Academica Slovaca v Bratislave. Foto: TASR - Štefan Puškáš

Účastníci absolvovali program v študijných skupinách pre začiatočníkov, mierne a stredne pokročilých a pokročilých, zostavených na základe online testovania.

Bratislava 12. augusta (TASR) - Letnú školu slovenského jazyka a kultúry Studia Academica Slovaca, ktorú zabezpečuje Filozofická fakulta Univerzity Komenského, ukončilo v piatok 117 ľudí z 21 krajín sveta. TASR o tom informovala hovorkyňa najväčšej slovenskej univerzity Lenka Miller.

Škola sa konala prezenčne v Bratislave a zároveň aj dištančnou formou. Účastníci absolvovali program v študijných skupinách pre začiatočníkov, mierne a stredne pokročilých a pokročilých, zostavených na základe online testovania. "Súčasťou letnej školy boli aj prednášky s ústrednou témou Polarizácia v jazyku, kultúre a spoločnosti. Vzdelávací program doplnili kultúrne podujatia a vlastivedné exkurzie," spresnila Miller.

Studia Academica Slovaca tento rok absolvovalo 117 ľudí z 21 krajín sveta. Išlo o krajiny, ako je Bielorusko, Bulharsko, Čína, Egypt, Fínsko, Francúzsko, Chorvátsko, Japonsko, Južná Kórea, Maďarsko, Nemecko, Poľsko, Rakúsko, Rumunsko, Slovinsko, Srbsko, Taliansko, Turecko, Ukrajina, USA a Veľká Británia. Okrem toho sa tejto letnej školy zúčastnilo aj 11 ukrajinských uchádzačov o štúdium na Filozofickej fakulte UK so štatútom dočasného útočiska.

Letná škola slovenského jazyka a kultúry Studia Academica Slovaca trvala od 1. do 12. augusta.