Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Lekárska fakulta UPJŠ uskutoční DOD prostredníctvom sociálnej siete

Ilustračné foto. Foto: TASR/Milan Kapusta

Lekársku fakultu Univerzity Pavla Jozefa Šafárika navštevuje dokopy približne 3000 študentov, zhruba 1200 z nich študuje v anglickom jazyku.

Košice 3. februára (TASR) – Lekárska fakulta Univerzity Pavla Jozefa Šafárika (LF UPJŠ) v Košiciach pripravila pre záujemcov o štúdium na štvrtok deň otvorených dverí, prvýkrát sa uskutoční prostredníctvom živého vysielania na sociálnej sieti. TASR o tom informovala hovorkyňa fakulty Jaroslava Oravcová.

„So záujemcami o štúdium na LF UPJŠ sa takouto formou stretneme prvýkrát. Pre súčasnú situáciu sa s nimi nemôžeme stretnúť osobne, no snažili sme sa pre nich pripraviť zaujímavý program vo forme videí,“ spresnila s tým, že v online priestore im priblížia napríklad priestory fakulty, ponúkané študijné programy, študentský život, či informácie k prijímacím skúškam. Ako Oravcová dodala, v posledných rokoch prichádzali do priestorov fakulty na DOD stovky stredoškolákov.

LF UPJŠ navštevuje dokopy približne 3000 študentov, zhruba 1200 z nich študuje v anglickom jazyku. Ponúka doktorské štúdium v študijných programoch všeobecné lekárstvo a zubné lekárstvo, a tiež bakalárske a magisterské štúdium v študijných programoch ošetrovateľstvo, fyzioterapia a verejné zdravotníctvo. Realizuje aj doktorandské štúdium a ďalšie vzdelávanie zdravotníckych pracovníkov, vrátane špecializačného štúdia.