Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Liečebné kúpele fungujú bez ohľadu na farbu COVID semaforu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Vladimír Benko

Jednotlivé liečebné kúpeľné zariadenia dodržiavajú prísne hygienické a epidemiologické opatrenia v súlade s nariadeniami Úradu verejného zdravotníctva SR, uviedla asociácia slovenských kúpeľov.

Bratislava 28. októbra (TASR) - Prírodné liečebné kúpele a kúpeľné liečebne svoje služby ponúkajú stále, nezáleží na tom, v akej farbe COVID semaforu sa nachádza daný okres, v ktorom fungujú. Ako TASR upozornila Asociácia slovenských kúpeľov, ide o zdravotnícke zariadenia, preto svoje prevádzky môžu mať otvorené pre pacientov v režime, ktorý neobmedzuje poskytovanie kúpeľnej starostlivosti ako ústavnej zdravotnej starostlivosti.

"Jednotlivé liečebné kúpele prijímajú pacientov prichádzajúcich na liečbu s odporúčaním lekára, pričom k dispozícii majú všetky služby a procedúry, ktoré spĺňajú podmienky nevyhnutné v čase pandémie," uviedla asociácia vo svojom stanovisku.

Pripomenula, že jednotlivé liečebné kúpeľné zariadenia dodržiavajú prísne hygienické a epidemiologické opatrenia v súlade s nariadeniami Úradu verejného zdravotníctva SR, aby pacienti aj zamestnanci boli maximálne chránení pred šírením nového koronavírusu.

Zdôraznila, že je dôležité rozlišovať medzi rekreačnými zariadeniami, ako sú wellness kúpele v hoteloch, kúpaliská a akvaparky, ktoré sú uzavreté z dôvodu opatrení v príslušných okresoch, a prírodnými liečebnými kúpeľmi, ktorých zriaďovateľom je Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR.

Aktuálny zoznam prírodných liečebných kúpeľov je dostupný na webe MZ SR, ako aj na webe Asociácie slovenských kúpeľov.