Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Slovensko

Liga proti rakovine bude šíriť vo vlakoch osvetu o onkoochoreniach

Na snímke 27. ročník verejno-prospešnej zbierky Dňa narcisov v Košiciach 20. apríla 2023, ktorú organizuje Liga proti rakovine. Foto: TASR - František Iván

Cestujúci na trase Bratislava - Košice sa tak budú môcť napríklad naučiť správnu techniku samovyšetrenia prsníkov či semenníkov.

Bratislava 14. septembra (TASR) - Liga proti rakovine v spolupráci so Železničnou spoločnosťou Slovensko (ZSSK) bude budúci týždeň vo vybraných vlakoch šíriť osvetu o onkologických ochoreniach a ich prevencii. Cestujúci na trase Bratislava - Košice sa tak budú môcť napríklad naučiť správnu techniku samovyšetrenia prsníkov či semenníkov.

V spoločenských vozňoch dvoch rýchlikov na trase Bratislava - Košice a späť bude cestujúcim od 18. do 21. septembra k dispozícii tzv. preventívny stánok. "Cestujúci, ktorí navštívia spoločenský vozeň, sa v preventívnom stánku interaktívnym spôsobom naučia správnu techniku samovyšetrenia prsníkov a semenníkov. Fajčiarom odmeriame, koľko majú CO (oxidu uhoľnatého) vo výdychu. Poskytneme informačné letáky o tom, ako je možné predchádzať onkologickému ochoreniu," priblížili zástupcovia Ligy proti rakovine.