Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Linhart nevie o obvinení: Je absurdné, aby som sa to dozvedal z médií

Patrick Linhart, archívna snímka. Foto: TASR Dano Veselský

Predseda parlamentu a líder Sme rodina Boris Kollár sa nechce do prípadu starať.

Bratislava 15. augusta (TASR) - Poslanec Národnej rady SR Patrick Linhart (Sme rodina) nevie, že by čelil obvineniu. Považuje za absurdné, aby sa takúto informáciu dozvedal z médií. Poslanec to vyhlásil v reakcii na jeho obvinenie z prečinu krivého obvinenia, prečinu krivej výpovede a krivej prísahy a prečinu ohovárania.

"Vyšetrovateľ, ktorý sa mi dnes mstí, ma mal pôvodne zastupovať v mnou podanom trestnom oznámení, ktoré som podal za diskreditačnú kampaň vedenú proti mojej osobe. Toto vyšetrovanie tento vyšetrovateľ zmaril, a preto dnes žalujem štát," uviedol poslanec.

Linhart naďalej tvrdí, že policajt ho mal aj fyzicky napadnúť, za čo ho disciplinárne potrestala policajná inšpekcia. "Preto ma teraz šokuje, že som bol vraj obvinený na základe nejakého trestného oznámenia, vykonštruovaného týmto policajtom," skonštatoval Linhart. Ako zdôraznil, v tomto prípade ide o zneužitie právomoci verejného činiteľa a o jeho osobnú pomstu. "Budem zvažovať právne kroky za účelové poškodzovanie môjho dobrého mena," doplnil.


Poslanec v októbri 2020 zverejnil status na sociálnej sieti, kde obvinil z napadnutia policajta za to, že ho upozornil na chýbajúce rúško. Linhart na neho podal trestné oznámenie, ktorým sa zaoberal Úrad inšpekčnej služby. Rezort vnútra potvrdil, že vo veci nebola naplnená skutková podstata trestného činu. Za porušenie nariadenia o etickom kódexe bolo voči policajtovi vedené disciplinárne konanie. Policajt následne podal na poslanca trestné oznámenie za krivé obvinenie.

Predseda parlamentu a líder Sme rodina Boris Kollár sa nechce do prípadu starať. "Myslím si, že je to zlá vizitka pre slovenskú politiku, ale platí to paušálne pre všetky politické strany," uviedol.